MeadUp .:: Όλα τα νέα που αφορούν τον Μηχανολόγο & Αεροναυπηγό Μηχανικό Φοιτητή ::. MeadUp

MeadUp    .:: Όλα τα νέα που αφορούν τον Μηχανολόγο & Αεροναυπηγό Μηχανικό Φοιτητή ::.    MeadUp

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Έναρξη διαλέξεων με Θέμα "Τα Μαθηματικά και οι Εφαρμογές τους"

Αγαπητοί Φοιτητές:

Αρκετά μέλη Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Πατρών υποστηρίζουν μια πρωτοβουλία διοργάνωσης σειράς ενημερωτικών σεμιναρίων που απευθύνονται κυρίως σε πρωτοετείς φοιτητές (φοιτητές άλλων ετών είναι επίσης ευπρόσδεκτοι) με σκοπό να παρουσιάσουν θεμελιώδεις έννοιες των επιστημών με ένα διαφορετικό τρόπο από αυτόν της κλασικής διδασκαλίας. Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από τις πρυτανικές αρχές και ο χώρος που επελέγη για τα σεμινάρια αυτά είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική αίθουσα του πρώτου ορόφου της Βιβλιοθήκης η οποία μας παραχωρήθηκε για τις επόμενες Δευτέρες, όπως αναγράφεται στην κάτωθι ανακοίνωση:

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥΣ
Τόπος: Αίθουσα Διαλέξεων 1ου Ορόφου Κεντρικής Βιβλιοθήκης
Χρόνος:
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, 2007 , 6 – 8 μ.μ.,
Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, 2007, 6 – 8 μ.μ.,
Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, 2007, 6 – 8 μ.μ.,
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 2007, 6 – 8 μ.μ.,

Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβαν να υλοποιήσουν αρχικά ορισμένα μέλη του Τμήματος Μαθηματικών. Πιστεύουμε ότι με τα σεμινάρια αυτά θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε στους φοιτητές όλων των Τμημάτων την ομορφιά και το περιεχόμενο των Μαθηματικών, τη σχέση τους με τις άλλες επιστήμες αλλά και την χρησιμότητά τους για την επίλυση πολλών προβλημάτων των Επιστημών και της Τεχνολογίας. Επί πλέον, θα μας δοθεί έτσι η ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί σας για τα επιστημονικά σας ενδιαφέροντα αλλά και για τις δυσκολίες που συναντάτε στην πανεπιστημιακή σας ζωή.

Τα Σεμινάρια άρχισαν την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και συνεχίζονται τις επόμενες Δευτέρες με θέματα της Επιστήμης των Μαθηματικών. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουν και άλλοι συνάδελφοι από άλλα Τμήματα στα πλαίσια της σειράς αυτής θέματα της δικής τους Επιστήμης. Σας καλούμε λοιπόν να έρθετε να τα παρακολουθήσετε και εσείς, προσφέροντας ιδέες και σχόλια για τη βελτίωση και ευρύτερη απήχησή τους στους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας.

Για περισσότερη ενημέρωση μπορείτε να απευθύνεστε στους:

Τ. Μπούντης bountis@math.upatras.gr και Σπύρος Πνευματικός spn@math.upatras.gr
Καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: